Hozzávalók: 80 dkg balinfilé, 10 db szőlőlevél (káposztalevéllel helyetesíthető), 1/2 csomó petrezselyemzöld, 2db zsemle, 1 dkg fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt bors, 2 db tojás, só.
A szőlőleveleket megmossuk és sós vízben 1-2 percig főzzük, hideg vízbe tesszük, szárrészüket levágjuk. A halfilét áztatott és kinyomkodott zsemlével húsdarálón többször ledaráljuk. Sóval ízesítjük, petrezselyemzöldet, nyers tojást keverünk hozzá, őrölt borssal és zúzott fokhagymával füszerezzük. A ballinpürét szőlőlevelekbe töltjük, halalaplébe tesszük és lefedve, lassú forrással készre főzzük. Salátával díszítjük, rizzsel, citromszeletekkel, párolt gombával tálaljuk. |