Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet tengeri halfilé
1 kis fej hagyma
1 fej karalábé
2 sárgarépa
1 szál póré
25 dkg zöldborsó (tisztítva kb. 10 dkg)
25 dkg vaj
1 teáskanál sáfrány
fél dl száraz vermut
2 evőkanál olaj
2 dl zöldségleves kockából
|
Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A karalábét, a répát meghámozzuk, a pórét megtisztítjuk, a borsót kifejtjük, mindegyiket megmossuk. A répát, a karalábét, a pórét gyufaszálnyi vastag csíkokra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál vajat, elkeverjük a sáfránnyal, és megpirítjuk benne a hagymát. Sóval ízesítjük, ráöntjük a vermutot, és kb. 10 percig pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A sáfrányos keveréket összedolgozzuk a maradék vajjal, alufóliára kenjük, és rúddá feltekerjük. Betesszük a hűtőbe. Felforrósítjuk az olajat, és a répát, a karalábét, a pórét és a borsót megpirítjuk benne. Ráöntjük a levest, és a zöldségeket puhára pároljuk. A sáfrányos vajból felforrósítunk 2 evőkanálnyit, és a halszeletek mindkét oldalát kb. 5-5 percig pirítjuk benne. A párolt zöldségeket tányérra szedjük, ráfektetjük a halat, és 1-2 karika sáfrányos vajat teszünk a tetejére. Fehér kenyeret kínálhatunk hozzá.
| |