Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg mélyhűtött spenót
1 gerezd fokhagyma
80 dkg csuka a középső részéből (4 db, kb. 5 cm vastag szeletben)
1 evőkanál citromlé
12 zsályalevél
4 vékony szelet húsos szalonna
5 dkg vaj
1 dl tejszín
1 csipet reszelt szerecsendió
5 dkg vágott dióbél
|
Előkészítés: A mélyhűtött spenótot kiengedjük. A fokhagymát meghámozzuk és összenyomjuk. A halszeleteket leöblítjük, szárazra töröljük, a gerinctől jobbra-balra bevágjuk, majd sóval, borssal és citromlével fűszerezzük. A bevágásokba és a szelet belsejébe 1–1 zsályalevelet helyezünk. A szelet vékony, hasi végeit egymásra hajtjuk, hogy tekercset alkosson, szalonnaszelettel körülcsavarjuk, és cérnával összekötjük. Elkészítés: A vaj felét fazékban felforrósítjuk, és közepes tűzön megpároljuk benne a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, összeforraljuk, majd meleg helyre tesszük. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, és közepes hőnél 7–8 percig mindkét oldalukon átsütjük benne a halszeleteket. A tejszínt hozzáadjuk a spenóthoz, és kissé besűrítjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A csukaszeleteket a tejszínes spenótmártásra helyezzük, és durvára aprított diót szórunk rá. Körítésként hasábburgonyát adhatunk hozzá. | |