50 dkg tengeri halfilé,
1 dl tejszín,
2 evőkanál száraz fehérbor,
2 teáskanál mustármag,
fél kis fej hagyma,
1 csomó zöldhagyma,
1 gerezd fokhagyma,
olaj,
bors,
pirospaprika,
morzsolt majoránna
|
A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, majd a mustármaggal és a morzsolt majoránnával együtt összeturmixoljuk. A krémet sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. A megmosott halfiléket mindkét oldalon bekenjük a fűszerkrémmel, majd megforrósított olajon, lassú tüzön megsütjük. Közben kevés olajon üvegesre pároljuk a felkarikázott zöldhagymát. Felöntjük a borral és a tejszínnel. Megsózzuk és összeforraljuk. A megsült halat villával nagyobb darabokra tördeljük és rizságyra helyezzük. Leöntjük a tejszínes mártással.
| |