Hozzávalók 4 személyre:
A páchoz:
2 dl szójaszósz
1,5 dl száraz fehérbor
10 dkg cukor
1 evőkanál gyömbérpor
2 gerezd fokhagyma
4 fehér halfilé (á 15 dkg)
2 kis (30 dkg) piros húsú paprika
45 dkg félbevágott kínai kel
20 dkg spagetti
|
Előkészítés: Elkészítjük a páclevet: kis lábosban összekeverjük a szójaszószt a borral, a cukorral, a gyömbérrel és a fokhagymával, felforraljuk. Addig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik (kb. 1 óra). A halat megmossuk, tálba tesszük, és a páclevet a halra öntjük. Lefedjük, és a hűtőben egy órát pácoljuk (néhányszor forgassuk át a halat). Elkészítés: A paprikákat megmossuk, négybe vágjuk, magjait eltávolítjuk. Bőrükkel felfelé grillezzük vagy süssük meg. Akkor jó, ha a paprika bőre hólyagossá és feketévé válik. A paprikadarabokat nejlonba csomagoljuk 5 percre, majd lehúzzuk a bőrt róluk. A kínai kelt enyhén sós vízben puhára főzzük. Levét leöntjük, melegen tartjuk. A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük meg, leszűrjük, lecsepegtetjük. Felforrósítunk egy teflonserpenyőt, a halat kivesszük a pácléből, és serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Félretesszük. Ebbe serpenyőbe öntjük a maradék páclevet, és 2 evőkanál vizet, beletesszük a tésztát, és összeforraljuk. Kevergessük, hogy ne ragadjon össze! A halat a tésztával, a paprikával és a kínai kellel tálaljuk.
| |